INNEHÅLLSFÖRTECKNING
Spåra din bokning
Du kan följa förloppet för din bokning via både webbplattformen och mobilappen.
Du kommer också att få ett e-postmeddelande när din bokning är bekräftad, oavsett om den skapades via webben eller appen.
Via appen
- När du gör en bokning via Blys-appen kommer bokningsstatusen initialt att visas som ”Väntar på bekräftelse från leverantör”. Detta indikerar att din förfrågan har tagits emot och delats med tillgängliga leverantörer i ditt område.
- Under statusen kan du se antalet leverantörer som meddelats om din bokning. I bilden nedan har till exempel 3 leverantörer meddelats.

- När din bokning har accepterats av en tillgänglig leverantör kommer statusen att uppdateras till ”Bekräftad”.
- Du kommer också att få ett push-meddelande i Blys-appen om din bokningsbekräftelse. Se till att du har aktiverat aviseringar för bokningsbekräftelser i dina kommunikationsinställningar under Inställningar.
- Du kan också besöka Hur uppdaterar jag mina kommunikationsinställningar i klientappen? för att lära dig mer om hur du ställer in det.
![]() | ![]() |
- När din leverantör är på väg till ditt besök kommer de att ändra bokningsstatusen till ”På väg” och du kommer att få ytterligare ett push-meddelande i Blys-appen.
- Så snart din bokning är bekräftad har du möjlighet att skicka ett meddelande till din leverantör via vår funktion ”Meddelanden” om du har ytterligare instruktioner som du vill dela, t.ex. parkeringsrekommendationer.

Via webben
Om din bokning skapades via telefonsamtal eller Blys webbplats kan du logga in på ditt Blys-webbkonto och kontrollera statusen för din bokning.
- När du gör en bokning via Blys-appen kommer bokningsstatusen att vara ”Väntar på bekräftelse från leverantör”. Detta innebär att vi har tagit emot din bokningsförfrågan och publicerat den så att tillgängliga leverantörer i ditt område kan acceptera den.
- Därunder kommer du att kunna se antalet leverantörer som meddelats om denna bokning. I exemplet nedan har 2 leverantörer meddelats.

- När din bokning har accepterats av en tillgänglig leverantör kommer statusen att uppdateras till ”Bekräftad”.
- Du kommer också att få ett e-postmeddelande från Blys-appen om din bokningsbekräftelse. Se till att du har aktiverat aviseringar för bokningsbekräftelser i dina kommunikationsinställningar under Inställningar.
- Du kan också besöka Hur uppdaterar jag mina kommunikationsinställningar på klientwebben? för att lära dig mer om hur du ställer in det.

- När din leverantör är på väg till ditt besök kommer de att ändra bokningsstatusen till ”På väg”.
Förstå din bokningsstatus:
Väntar på bekräftelse från leverantör
- Om din bokningsstatus är väntande betyder det att vi har tagit emot din bokningsförfrågan och delat den med tillgängliga leverantörer i ditt lokala område för acceptans.
- Du kommer också att kunna se antalet leverantörer som meddelats om din bokning.
- Att avboka bokningen i detta skede medför ingen avgift eftersom kortet inte debiteras förrän leverantören har accepterat bokningen och bokningen är bekräftad.
- Observera att alla tjänsteutövare är egenföretagare, så godkännandet av din bokning beror på deras individuella scheman. För en smidigare upplevelse rekommenderar vi att du gör din bokning i god tid före ditt önskade datum.

Bekräftad
- Om din status är bekräftad betyder det att din bokning har accepterats av en tillgänglig tjänsteutövare. Allt som återstår för dig att göra är att göra dig redo att koppla av och vänta på att din tjänsteutövare anländer.
- Eftersom tjänsteutövaren har accepterat bokningen kommer en avbokning i detta skede att medföra en avgift eftersom vår avbokningspolicy för kunder kommer att tillämpas.

Väntar på betalning
- Om din bokningsstatus är Bekräftad men det står 'Väntar på betalning' betyder det att din bokning accepterades av en tillgänglig tjänsteutövare, men betalningen måste regleras. Du måste reglera betalningen för din bokning så snart som möjligt för att den ska kunna genomföras och för att undvika avbokning. Vänligen kontrollera Vad händer om min betalning nekas? för mer information.
- Du kan reglera betalningen genom att klicka på knappen 'Gör betalning'.
- Du kommer att kunna lägga till dina betalningsmetoder om du inte har lagt till några än, eller helt enkelt välja betalningsmetod om du redan har lagt till dem för att reglera betalningen.
![]() | ![]() | ![]() |
Slutförd
- Statusen slutförd bokning betyder att din bokning är klar och att mottagaren har fått sin behandling.

Avbokad
- Statusen avbokad bokning betyder att din bokning inte längre är tillgänglig. Detta kan bero på att kontoägaren har avbokat bokningen manuellt, vilket kan medföra en avgift enligt vår avbokningspolicy för kunder.
- Om det inte finns några tillgängliga tjänsteutövare i ditt område som kan acceptera bokningen och den avbokades automatiskt, kommer ditt konto inte att debiteras.

Du kan också besöka Jag har precis gjort en bokning. Hur vet jag vilken tjänsteutövare som kommer?




