INNHOLDSFORTEGNELSE


Sporing av din bestilling


Du kan spore fremdriften for bestillingen din gjennom både nettplattformen og mobilappen.


Du vil også motta et e-postvarsel når bestillingen din er bekreftet, uavhengig av om den ble opprettet via web eller appen.



Via app


  • Når du legger inn en bestilling gjennom Blys-appen, vil bestillingsstatusen i utgangspunktet vises som "Venter på bekreftelse fra leverandør". Dette indikerer at forespørselen din er mottatt og delt med tilgjengelige leverandører i ditt område.
    • Under statusen kan du se antall leverandører som er varslet om bestillingen din. For eksempel, i bildet nedenfor, har 3 leverandører blitt varslet.



  • Når bestillingen din er akseptert av en tilgjengelig leverandør, vil statusen bli oppdatert til 'Bekreftet'.
  • Du vil også motta et push-varsel i Blys-appen om bestillingsbekreftelsen din. Vennligst sørg for at du har slått på mottak av varsler om bestillingsbekreftelse under kommunikasjonsinnstillinger i Innstillinger. 
  • Du kan også besøke Hvordan oppdaterer jeg kommunikasjonsinnstillingene mine fra klient-appen? for å lære mer om hvordan du kan sette opp dette.


  • Når leverandøren din er på vei til avtalen, vil de sette bestillingsstatusen til 'På vei', og du vil motta et nytt push-varsel i Blys-appen.
  • Så snart bestillingen din er bekreftet, vil du ha muligheten til å sende en melding til leverandøren din ved hjelp av vår 'Meldinger'-funksjon, i tilfelle du har ytterligere instruksjoner du vil dele med dem, f.eks. parkeringsanbefalinger.




Via web


Hvis bestillingen din ble opprettet via telefonsamtale eller Blys-nettstedet, kan du logge inn på din Blys-webkonto og sjekke statusen for bestillingen din.


  • Når du legger inn en bestilling via Blys-appen, vil bestillingsstatusen være 'Venter på bekreftelse fra leverandør'. Dette betyr at vi har mottatt bestillingsforespørselen din og publisert den slik at tilgjengelige leverandører i ditt område kan akseptere den.
    • Under dette vil du kunne se antall leverandører som er varslet om denne bestillingen. I eksemplet nedenfor er 2 leverandører varslet.





  • Når bestillingen din er akseptert av en tilgjengelig leverandør, vil statusen bli oppdatert til 'Bekreftet'.
  • Du vil også motta en e-post fra Blys-appen om bestillingsbekreftelsen din. Vennligst sørg for at du har slått på mottak av varsler om bestillingsbekreftelse under kommunikasjonsinnstillinger i Innstillinger. 
  • Du kan også besøke Hvordan oppdaterer jeg kommunikasjonsinnstillingene mine fra klient-web? for å lære mer om hvordan du kan sette opp dette.


  • Når leverandøren din er på vei til avtalen, vil de sette bestillingsstatusen til 'På vei'.




Forstå statusen på din bestilling:

Venter på bekreftelse fra leverandør

  • Hvis bestillingsstatusen din er ventende, betyr det at vi har mottatt bestillingsforespørselen din og delt den med tilgjengelige leverandører i ditt lokale område for aksept. 
    • Du vil også kunne se antall leverandører som er varslet om bestillingen din.
  • Kansellering av bestillingen på dette stadiet vil ikke medføre noe gebyr, da kortet ikke belastes før leverandøren har akseptert bestillingen og bestillingen er bekreftet.
  • Vær oppmerksom på at alle tjenesteytere er selvstendig næringsdrivende, så aksept av din bestilling avhenger av deres individuelle timeplaner. For en smidigere opplevelse anbefaler vi at du legger inn bestillingen din i god tid før ønsket dato.


Bekreftet

  • Hvis statusen din er bekreftet, betyr det at bestillingen din er akseptert av en tilgjengelig tjenesteyter. Alt som gjenstår for deg er å gjøre deg klar til å slappe av og vente på at tjenesteyteren din ankommer.
  • Siden tjenesteyteren har akseptert bestillingen, vil kansellering av bestillingen på dette stadiet medføre et gebyr da våre avbestillingsregler for klienter vil bli anvendt.


Venter på betaling 

  • Hvis bestillingsstatusen din er Bekreftet, men det står 'Venter på betaling', betyr det at bestillingen din ble akseptert av en tilgjengelig tjenesteyter, men at betalingen må gjøres opp. Du må gjøre opp betalingen for bestillingen din så snart som mulig for at den skal kunne gjennomføres og for å unngå kansellering. Vennligst sjekk Hva skjer hvis betalingen min blir avvist? for ytterligere informasjon.
    • Du kan gjøre opp betalingen ved å klikke på 'Utfør betaling'-knappen.
    • Du vil kunne legge til betalingsmetoder hvis du ikke har lagt til noen ennå, eller bare velge betalingsmetoden hvis du allerede har lagt dem til for å gjøre opp betalingen.




Fullført

  • Statusen fullført bestilling betyr at bestillingen din er ferdig og mottakeren har fått behandlingen sin.


Kansellert

  • Statusen kansellert bestilling betyr at bestillingen din ikke lenger er tilgjengelig. Dette kan skyldes at kontoeieren har kansellert bestillingen manuelt, noe som kan medføre et gebyr i henhold til våre avbestillingsregler for klienter.
  • Hvis det ikke er noen tilgjengelige tjenesteytere i ditt område for å akseptere bestillingen, og hvis den ble automatisk kansellert, vil det ikke bli trukket noe fra kontoen din.



Du kan også besøke Jeg har nettopp gjort en bestilling. Hvordan vet jeg hvilken tjenesteyter som kommer?