I den här artikeln



Detta kräver en del analys och felsökning, men här är ett par scenarier för varför jobbaviseringar kan vara fördröjda eller inte kommer fram.


Om du tror att problemet är relaterat till din app; vänligen avinstallera och installera om din app. I de flesta fall löser det problemet.



Anledningar till varför dina jobbaviseringar kan vara fördröjda eller inte kommer fram


Här är några av de vanligaste scenarierna för varför dina jobbaviseringar kan vara fördröjda eller inte kommer fram:


Snooze är aktiverat.


När Snooze är på kommer du inte att få några nya jobbaviseringar. Kontrollera din Snooze-inställning först om du medvetet har pausat aviseringar. Du kan stänga av Snooze i förtid när som helst, annars återupptas aviseringarna automatiskt när den valda perioden tar slut. Dina bekräftade bokningar påverkas inte.


Du kan se dina Snooze-inställningar genom att trycka på Profil.


IMG_2660.png


För mer information, se hur du pausar jobbaviseringar i Blys Pro-appen.



Du har inte gett Blys Pro-appen tillåtelse att skicka aviseringar till dig.


Om dina aviseringsinställningar är avstängda på din enhet kan du få ett felmeddelande i din Blys Pro-app som ser ut så här:


Screenshot_3.png



Du måste ge appen de behörigheter den behöver för att fungera fullt ut. Se hur Blys Pro-appen fungerar.



Din platsåtkomst är inte tillåten för Blys Pro-appen.


Kontrollera telefonens platsinställningar för Blys Pro-appen för att säkerställa att platsen delas så att du kan trycka på ”På väg” senare när du beger dig till din bokning. Om det är inaktiverat kommer du att uppmanas att tillåta platsdelning när du trycker på ”På väg”.


Se denna sida för detaljer: Vilken platsinställning behöver min telefon ha för Blys Pro-appen?



Du använder Blys Pro-appen på flera enheter.


Du får endast ha Blys Pro-appen installerad och aktiv på en enda enhet. Se till att logga ut från och avinstallera din app från alla andra enheter (t.ex. din iPad) och ha den endast på din primära mobila enhet (din mobiltelefon).



Efterfrågan i ditt område är låg.


Vi ber dig vänligen att ha tålamod – vi arbetar hårt för att nå ut till alla potentiella klienter i ditt område och för att se till att din telefon piper varje minut med jobbförfrågningar.


Du kan hjälpa till att hitta nya klienter genom att proaktivt marknadsföra din Blys-profil i ditt lokala område och i lokala onlinegrupper. Se sidan Hur jag marknadsför mig själv genom Blys för användbara tips om hur du kan få fler bokningar från ditt närområde.



Om du har en Android-telefon kan din telefon blockera push-aviseringar från Blys Pro-appen.

Vissa Android-telefoner är kända för att blockera push-aviseringar från appar. Tyvärr kan Blys inte avgöra eller ändra dina enhetsinställningar (vi kan bara kontrollera inställningarna i terapeut-appen), men här är lite information som kan vara till hjälp:


  • Leta upp skärmen Autostart (eller på vissa modeller kallas den Autolaunch, Startup Manager eller Background App Management) i Inställningar på din enhet. Där måste du se till att Blys Pro-appen är markerad som ”Tillåten”.


Om du använder en Samsung Galaxy:


  • Följ instruktionerna som visas i den här videon:



  1. Gå till Inställningar,
  2. Sök efter ”Appar” (vänta några sekunder på att inställningssidan ska laddas eftersom Samsungs programvara kan vara långsam) och klicka på den.
  3. Tryck på de tre prickarna i det övre högra hörnet, gå till ”Specialåtkomst
  4. Gå till ”Optimera batterianvändning”.
  5. Tryck på rullgardinsmenyn där det står ”Appar som inte optimerats” och ändra den till ”Alla appar”.
  6. Hitta Blys Therapist-appen och tryck på reglaget för att stänga AV den.



Notering för iOS-användare: Om din telefon är låst och du inte får aviseringar i realtid, men de dyker upp när enheten låses upp, kan det bero på att Bakgrundsuppdatering är avstängd. För att åtgärda detta, gå till Inställningar > Allmänt > Bakgrundsuppdatering och se till att det är aktiverat för Blys-appen.


Du är blockerad av klienten.


I likhet med funktionen ”Blockera klient” som vi har i Blys Pro-appen, har klienter en funktion för att ”Blockera leverantör” i Blys-appen. Om du är blockerad av en klient kommer du inte att få jobbaviseringar från den specifika klienten. Så om du inte har fått en jobbavisering från en viss klientbokning kan det betyda att du är blockerad av den klienten.



Du finns inte med på klientens favoritlista.


Klienter har möjlighet att lägga till sina favoritproffs i sin "Favoriter"-lista. När en klient med 1 eller fler proffs i sin favoritlista gör en bokning igen, meddelar vårt system först dem som finns i klientens "Favoriter"-lista. Om bokningen inte accepteras av klientens favoritproffs, meddelar systemet andra proffs efter en fördröjning.


Så om du inte har fått ett jobbmeddelande från en specifik klientbokning omedelbart, kan det betyda att du inte finns med på dennes "Favoriter"-lista.


Notera även att proffs som får ett 5-stjärnigt betyg från en klient automatiskt läggs till i klientens favoritlista. Du läggs också till i klientens blockeringslista om klienten ger sin upplevelse med dig 1 eller 2 stjärnor.



Ditt konto har inte godkänts ännu, eller så är det under granskning eller avstängt.


Om du är en sökande kommer en representant från vårt Provider Support-team att kontakta dig så snart du har bifogat dina dokument till din profil. Vänligen kontakta vår kundtjänst för mer information om din kontostatus.


Du kan klicka här för mer information om processen för att få ditt konto aktiverat.



Du har inte ställt in ditt tjänsteområde.


Se till att du har ställt in ditt tjänsteområde för att få bokningsmeddelanden. Du kan uppdatera det genom att logga in på ditt webbkonto.


Du kan klicka här för mer information.



Du har inte ställt in dina tjänster.


Se till att du har ställt in ditt tjänsteområde för att få bokningsmeddelanden. Du kan uppdatera det genom att logga in på ditt webbkonto.


Du kan klicka här för mer information.



Du har inte ställt in din tillgänglighet.


Se till att du har ställt in ditt tjänsteområde för att få bokningsmeddelanden. Du kan uppdatera det genom att logga in på ditt webbkonto.


Du kan klicka här för mer information.



Det finns andra leverantörer som är en bättre matchning för den specifika bokningen eller klienten.


Vår plattform är optimerad för att matcha klienter med bästa möjliga leverantörer, så snabbt som möjligt. Vi använder en kombination av faktorer såsom leverantörens närhet till bokningsplatsen, leverantörens kontostatistik (såsom Slutförandegrad, Ombokningsgrad, Senaste aktivitet, Kundbetyg), klientens specifika preferenser (inklusive deras föredragna kön på leverantören, behandlingstyp, samt deras lista över Blockerade och Favoritmarkerade leverantörer).



Din mobil-/internetanslutning är svag eller offline.


Blys är en onlineplattform så du behöver vara ansluten till internet (via mobil eller Wifi) för att vår app eller webbplats ska fungera. Om din anslutning är svag eller bryts kan du uppleva fördröjningar med dina bokningsmeddelanden och chattmeddelanden.


Om du har några andra frågor relaterade till din app eller telefon, kontakta gärna vårt verksamhetsteam på hello@getblys.com