I den här artikeln



Varför behöver Blys Pro-appen åtkomst till platsinformation?


Blys Pro-appen använder din plats efter att du har tryckt på På väg för en bekräftad bokning. Detta gör att kunden kan få relevanta ankomstuppdateringar medan du reser till bokningen.


Du behöver inte ha platsåtkomst inställd på Alltid för att få jobbaviseringar.


Så här tillåter du platsåtkomst


När du trycker på På väg kommer appen att be om platstillstånd om det inte redan har beviljats. Följ anvisningarna på din telefon för att tillåta platsåtkomst när du använder appen.


När du trycker på ”På väg”


iPhone


  • Öppna din kommande bokning.
  • När du är redo, tryck på ”På väg”.
  • Om du inte har tillåtit platsåtkomst kommer du att bli ombedd att dela din plats.
  • När du har omdirigerats till telefonens inställningar för platsdelning, tryck på ”När appen används” eller ”Fråga nästa gång eller när jag delar”.


IMG_2638.jpg


Android


  • Öppna din kommande bokning.
  • När du är redo, tryck på ”På väg”.
  • Om du inte har tillåtit platsåtkomst kommer du att bli ombedd att dela din plats.
  • När du har omdirigerats till telefonens inställningar för platsdelning, tryck på ”Tillåt endast när appen används” eller ”Fråga varje gång”.


Screenshot_1.png

Screenshot_2.png


Tillåt åtkomst via telefonens inställningar


Om du tidigare har nekat åtkomst, öppna telefonens Inställningar, välj Blys Pro-appen, öppna sedan Plats eller Behörigheter och tillåt platsåtkomst när appen används.


Om platsåtkomst nekas kan du eventuellt inte starta statusen På väg förrän behörigheten har aktiverats.


iPhone


För att tillåta platsåtkomst för Blys Pro-appen:

  1. Öppna enhetens huvudinställningar för Integritet och säkerhet.
    Settings
    .
  2. Tryck på Integritetsskydd eller
  3. Tryck på Blys Pro-appen.
  4. Tryck på ”När appen används”.




Android


För appar installerade på din enhet:

  1. Öppna huvudappen Inställningar på din enhetSettings.
  2. Tryck på Appar eller Apphanterare (beroende på din enhet kan detta se annorlunda ut).
  3. Tryck på Blys Pro-appen.
  4. Tryck på Behörigheter.
  5. Bredvid behörigheten ”Plats”, välj ”Tillåt endast när appen används”.