INNEHÅLLSFÖRTECKNING
Observera att vårt system skickar automatiska aviseringar (e-post, push-notiser i appen eller SMS) till klienter när:
- de först gör sin bokningsförfrågan online,
- deras bokning accepteras av en tjänsteleverantör,
- deras tjänsteleverantör trycker på knappen "På väg" i appen,
- och när jobbet markeras som "Slutfört" av tjänsteleverantören i Blys Pro-appen.
Se Hur hanterar jag mina kommunikationsinställningar för mer information om hur du kan hantera dina aviseringar.
Du behöver inte heller skicka en bekräftelse till klienten efter att du har accepterat jobbet. Som nämnts ovan sköts det av vår plattform.
Tanken här är att se till att vi inte skapar onödiga SMS/samtal fram och tillbaka mellan klienten och leverantören. Ett av Blys kärnlöften till klienterna är att vi erbjuder en smidig bokningsupplevelse som tar bort behovet av att ringa tjänsteleverantörer. Vår vision för Blys är att göra det till en process på 1 timme att få en professionell tjänst. Att minimera kommunikationen mellan klienter och leverantörer är en viktig del av det löftet.
Skicka meddelande till klienten
Via appen:
Se denna videoguide för mer tydlighet kring Hur kontaktar jag klienten via appen?
- Du kan kontakta klienten via alternativet "Meddelande" som är tillgängligt i din app när det är 48 timmar kvar till bokningens starttid för alla tjänster.
- Observera att funktionen "Ring klient" blir tillgänglig först efter att du har klickat på "På väg" innan du beger dig ut för att utföra tjänsten.
![]() | ![]() |
- Du kan se listan över ofta använda meddelanden för att snabbt skicka till klienten genom att klicka på "+" eller så kan du skriva dem manuellt i fältet och skicka dem.
![]() | ![]() |
- Du kan även skicka bilder till klienten via chatten

(Bilden som visas är endast i illustrativt syfte)
Via webben:
Se denna videoguide för mer tydlighet kring Hur kontaktar jag klienten via webben?
- När du har loggat in kan du navigera till din Pro-kontrollpanel -> Bokningar -> Kommande -> Klicka på bokningen.

- När du är på bokningssidan klickar du på knappen "Meddelande till klient"

- När du klickar på knappen "Meddelande till klient" kommer du att omdirigeras till meddelandesidan som visas i skärmdumpen nedan. Du kommer att kunna skicka meddelanden till klienten från denna sida.

Ring klienten
Via appen:
- Du bör trycka på "På väg" när du är på väg till klientens adress.
- Observera att du endast kan välja På väg 3 timmar före bekräftad bokningsstarttid.
- Efter att du har tryckt på På väg får du alternativet att ringa klienten.
Denna funktion är endast tillgänglig via Blys-appen.
|
|
Direktbokningar
Observera att denna funktion är tillgänglig för direktbokningar från klienter till en tjänsteleverantör.
Via appen:
Innan du accepterar en direktbokningsförfrågan:
- Du kan chatta direkt med dina klienter med funktionen "Meddelande"
- Gå till "Direktbokningsförfrågningar", klicka på bokningen och sedan på "Meddelande".
- Du kan också skicka en uppdateringsförfrågan genom att ändra datum och tid till något som passar dig
- Gå till "Direktbokningsförfrågningar" och klicka på "Uppdatera bokning"
- Ändra datum och tid och skicka en uppdateringsförfrågan till klienten
|
|
|
Via webben:
Innan du accepterar en direktbokningsförfrågan:
- Du kan chatta direkt med dina klienter med funktionen "Meddelande"
- Gå till "Direktbokningsförfrågningar"

- Klicka på bokningen och "Meddelande till klient" för att skicka ett meddelande till klienten.

- Du kan också skicka en uppdateringsförfrågan genom att ändra datum och tid till något som passar dig
- Gå till "Direktbokningsförfrågningar" och klicka på "Ge ett erbjudande"
- Ändra datum och tid och skicka en uppdateringsförfrågan till klienten

Obs
Tjänsteutövare kan begära uppdateringar av bekräftade bokningar (t.ex. ändringar av datum eller tid) via Blys-appen, webbplatsen eller chattfunktionen. Vänligen notera dock:
- Klienter är inte skyldiga att svara på förfrågningar om bokningsuppdateringar eller chattmeddelanden.
- Klienter är inte skyldiga att acceptera några förfrågningar om bokningsuppdateringar.
- Om en förfrågan om bokningsuppdatering avvisas och du inte kan genomföra den ursprungliga bekräftade bokningen, vänligen notera att policyn för uteblivande (Abandonment policy) kommer att tillämpas.








