INNEHÅLLSFÖRTECKNING
Även om vi tycker det är tråkigt att du lämnar oss och beklagar att det inte fungerade, kan du självklart radera ditt konto hos oss.
Följ helt enkelt stegen nedan:
Via mobilappen
- Öppna mobilappen (Blys) och logga in på ditt konto.
- Tryck på ditt konto eller din profilbild.
- Välj pennikonen (redigera) för att komma åt och uppdatera din profilinformation.
|
|
|
- Gå till "Kontouppgifter" - längst ner på sidan hittar du "Radera konto"
- Vänligen ange anledningen till varför du vill radera ditt konto. Om det har att göra med vår plattform eller tjänst vill vi gärna veta det eftersom vi alltid strävar efter att bli bättre. När du har angett anledningen klickar du på "Fortsätt"
- För att bekräfta raderingen av kontot, vänligen ange din e-postadress och ditt lösenord igen. Observera att du permanent kommer att förlora alla dina recensioner, kontakter, meddelanden och profilinfo. Klicka på "Bekräfta radering".

- Din profil och ditt konto kommer att raderas inom 48 timmar såvida du inte har ett utestående belopp eller ett öppet klagomålsärende.

Via webbappen
- Logga in på ditt konto.

- Klicka på ditt konto/din profilbild
- Gå till "Kontouppgifter" - längst ner på sidan hittar du "Radera konto"

- Vänligen ange anledningen till varför du vill radera ditt konto. Om det har att göra med vår plattform eller tjänst vill vi gärna veta det eftersom vi alltid strävar efter att bli bättre. När du har angett anledningen klickar du på "Fortsätt"

- För att bekräfta raderingen av kontot, vänligen ange din e-postadress och ditt lösenord igen. Observera att du permanent kommer att förlora alla dina recensioner, kontakter, meddelanden och profilinfo. Klicka på "Bekräfta radering".



