Åtgärdsknappar är en viktig del av Blys-upplevelsen. Vårt system förlitar sig på dessa statusuppdateringar för att allt ska fungera smidigt för både klienter och tjänsteutövare. Så här fungerar de:


  • Knappen "På väg"
    • Genom att trycka på "På väg" får klienten veta att du är på väg till deras plats. Det meddelar också oss att du checkar in på klientens plats, vilket är en viktig säkerhetsfunktion.


Screenshot_1.png


  • Knappen "Slutför"
    • Genom att trycka på "Slutför" får vi veta att du har checkat ut från klientens plats. Det uppmanar också klienter att ge betyg och recensioner för din tjänst.


Screenshot_2.png


Viktigt: Du får endast betalt för bokningar som du har markerat som ”Slutförd” i din app. För att undvika förseningar i betalningar, se till att du trycker på ”Slutför” omedelbart efter mötet.


Kan jag fortfarande slutföra min bokning även om jag inte har tryckt på "På väg"?


Ja, det kan du.


Med den senaste uppdateringen kommer knappen "Slutför" nu att bli synlig vid den beräknade sluttiden för din bokning, även om du inte har tryckt på knappen "På väg".


Den beräknade sluttiden beräknas som:

  • Bekräftad starttid + Total bokningslängd


Detta säkerställer att du fortfarande kan markera bokningen som slutförd omgående, även om knappen "På väg" inte användes.


Denna funktion hjälper till att säkerställa att du kan slutföra bokningar i tid och undvika förseningar i att få din betalning. Vi uppmuntrar dig dock att använda knappen "På väg" när det är möjligt för att ge den bästa upplevelsen för dina klienter och stödja våra säkerhetsprotokoll.


Vänligen slutför den så snart du kommer ihåg det, eller kontakta oss om du är osäker.